23.09.2018

Anmeldereksemplar: Mortal Engines #1 - De rullende byer.

Mortal Engines.

Titel: Mortal Engines #1 - De rullende byer.

Original sprog: Engelsk.

Forfatter: Phillip Reeve.

Udgivet på dansk ved: Alvilda.

Udgivet på dansk den: 25/09-2018.

Antal sider: 304.

Antal stjerner: 3,5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så mange tak!


De rullende byer.

London er en by på hjul - en fremtidig by som du aldrig har kendt før. I den frygtelige efterdybning af den Sixty Minute War, har byer som London stadig gemt sig for de større, hurtigere og mere sultne rullende byer.
Men nu er det tid til at komme ud i lyset igen og finde nye, svagere byer at jage og fortære.

Under en hektisk jagt på en mindre by bliver Tom Natsworthy kastet ned fra Londons gigantiske stålkonstruktion. Sammen med Hester Shaw – en pige med et morderisk temperament og ar på både krop og sjæl – må han nu kæmpe for at komme tilbage til byen. Det bliver en skæbnesvanger rejse, og Tom erfarer snart, at det ikke er helt ligetil at skelne ven fra fjende …Da jeg hørte at Mortal Engines blev udgivet på dansk måtte jeg bare have et eksemplar, for det lød altså som en utroligt spændende bog. 
Jeg skal være ærlig, i starten havde jeg sådan set utroligt svært ved at sætte mig ind i det her med byer på hjul, og byer der spiser hinanden, og det gjorde desværre jeg havde lidt svært ved at nyde bogen i starten. 
Men da vi kommer sådan halvvejs igennem bogen og der virkelig kommer gang i den, så faldt jeg altså bare mere og mere ind i fortællingen, detaljerne og handlingen, og havde faktisk til sidst lidt svært ved at slippe bogen. 

Så selv om starten af bogen ikke lige fangede mig helt, er det klart en serie jeg gerne vil læse videre på, jeg har også hørt at anden bog skulle være bedre end den første, så det glæder jeg mig altså lidt til selv at finde ud af når den kommer på dansk. 

Tom er en sød dreng, og lidt af en reglrytter, og gør helt ikke noget forkert eller tiltaler andre forkert. 
Tom er uheldig og bliver rodet ind i en masse drama med hende her Hester Shaw. 
Dog vil jeg sige han klarer de her ting han bliver udsat for utroligt godt, og jeg må sige jeg kan altså ikke andet end at holde en smule af ham. 

Så der Hester, hende kan jeg nu også godt lide, hun er stærk, målrettet og ved hvad hun skal have ordnet og der skal altså bare ikke stå noget i vejen for hende.
Hun har ar, på både krop og sjæl, og det noget man faktisk virkelig kan fornemme når man læser om hende, og det et stort plus når det nu er sådan det skal være. 

Alle de her personer der bliver nævnt og omtalt i denne bog er ret så gennemførte efter min mening. 
Forfatteren har fået lagt en masse følelser og liv i disse personer, og det gør det så meget bedre at læse om dem og fra deres synsvinkler. Og det håber jeg fortsætter i næste bog.

Handlingen var noget jeg havde svært ved i starten at sætte mig ind i, men jeg blev fanget længere inde og det jo kun godt. 
Den blev nemlig rigtig interessant, og jeg glæder mig til at læse videre på serien. 

Sproget er som sådan rigtig fint, men kan godt engang i mellem blive lidt tungt efter min mening. 
Handlingen gør det lidt nemmere at komme igennem bogen, men der er lidt tekst på siderne der gør det nok tager lidt længere tid.

Det alt i alt en bog jeg da vil anbefale hvis man er til den her genre og handling.


Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...