01.09.2018

Anmeldereksemplar: Mørke Rum.

Mørke Rum.

Titel: Mørke Rum.

Forfatter: Kristina Aamand

Forlaget: Carlsenpuls.

Udgivet: 21/08-2018.

Antal sider: 240.

Antal stjerner: 5/5.

Bogen er tilsendt af forlaget, 
så mange tak. 

Mørke rum.

Mørke rum er en barsk YA-roman, der med skiftende perspektiver og flere sammenflettede historier gør op med vores forestillinger om overgreb, ofre og tilsyneladende gerningsmænd.

"Det er jo forfærdelig synd for de piger, men når man leger med tændstikker, kommer der ild."

Sophia har sin mors ord med sig, da hun starter i sygeplejepraktik på Klinikken for seksuelle overgreb. Bærer kvinderne virkelig en del af ansvaret for, at de er blevet overfaldet?

Sophias veninde, Maysun, har regnet det hele ud: Det gode liv betyder ingen sex før ægteskab, et godt job som financial controller og en succesfuld forretningsmand som fremtidig ægtemand. Har hun regnet rigtigt?

Parvatis forældre har accepteret et ægteskabstilbud fra en passende bejler. Men kan hun leve op til sin mands krav?

Elias er Sophias storebror: fornuftig og ansvarlig, og så skal han være læge. Elias drømmer om Nanna, men da han endelig har hende på tomandshånd, bliver drømmen til et mareridt.

Og så er der pigen, der ligger i sin seng alene om natten - indtil døren til hendes værelse går op, og hun svæver ud af sin krop. Hvem skal hjælpe hende?

Mørke rum tager følsomt og frygtløst læseren ved hånden, inviterer ind i mørket og tænder lyset.
Da jeg satte mig med den her bog, kunne jeg slet ikke slippe den igen før jeg var færdig med den. 
Fra start af er den super fangende. 
Og jeg må sige at selv om det er et ret så sørgeligt emne, som voldtægt, var jeg igennem den på et par timer. 

Mørke rum fra start af egentlig ret så spændende, jeg kan godt lide den måde den er bygget op på at den skifter hele tiden mellem de forskellige personer igennem bogen, og så synes jeg egentlig også ret godt om det med at på en eller anden måde så fletter alle personernes handling sammen selv om de måske ikke kender hinanden. 

Selv om jeg var hurtigt færdig med bogen, vil jeg ikke sige den var helt nem at komme igennem, for det en bog der omhandler knapt så glade emner. Voldtægt er en seriøs og modbydelig ting, og derfor kunne det godt være lidt hårdt og læse om det når man fulgte Sophia på hendes praktikplads ved klinikken for overgreb. 
Bogen indeholder dog ikke kun emnet voldtægt og overgreb, men også ægteskab og det faktum at det ikke altid er en dans på roser. 

Jeg synes at sproget er ret så let, jeg følte ikke jeg ikke kunne følge med eller at der var noget jeg ikke forstod. 
Handlingen er interessant, men kan dog godt virke hård, så hvis du har dårlig psyke på lige det område med overgreb og så videre, ved jeg dog ikke om jeg vil anbefale bogen som sådan, den kan måske godt være lidt for hård så. 
Jeg vil dog også rose forfatteren for hendes detaljer, jeg synes virkelig ikke der mangelede detaljer, og jeg havde ikke svært ved at forstille mig det hele. 

Dette er en bog jeg vil anbefale jer læsere der er til det her realistiske, men også barske emne. Bogen er tilsendt af forlaget til anmeldelse, og er udelukket blevet anmeldt efter egne meninger og holdninger til bogen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...