30.12.2018

Top 10 bedste bøger læst i 2018.

Top 10 bedste bøger læst i 2018. 

Året er nu ved at være omme, og jeg må sige tiden er virkelig fløjet afsted for mig.
Jeg har haft et år med op ture og nedture, men jeg må sige bøgerne har virkelig været en stor hjælp for mig i de svære tider. 
2018 har været et år med mange nye udgivelser, mange nye forfattere, og en masse læste bøger, jeg har i løbet af dette år fået læst ca 160 bøger, det alligevel en del bøger, men slet ikke nok for mig. 
Der er så mange bøger jeg gerne har villet læse, men ikke haft tid til, dem vil jeg nu prøve at se om jeg ikke kan få tid til at læse i 2019, selv om jeg er sikker på det også bliver et år med en masse nye udgivelser, og et år hvor jeg igen ikke når at få læst alle de bøger jeg gerne vil, men har man ikke altid lidt den følelse som en bogelsker? Jeg har den hvert fald.

Men jeg har derfor besluttet mig for at det blev tid til en top 10 over de bedste bøger jeg har læst i år, jeg vil dog sige der var så mange flere jeg har nydt og elsket! 
De 10 jeg dog har valgt til denne top 10 er kun en smule af alle de fantastiske bøger, og bøger af forfattere jeg glæder mig til mere godt fra! 

Jeg vil med det samme sige tak til alle forfatterne for en fantastisk læseoplevelse! og tak til alle forlagene for anmeldereksemplarerne. 

1. Den første bog på min top ti, det er - Mirror, Mirror. Som er skrevet af Cara Delevigne & Rowan Coleman. - Fordi jeg har valgt denne bog til min top ti er fordi jeg synes den virkelig fremviste på en fin måde hvordan man idag hurtigt ser stort og hvidt på mange ting og bare drager til konklusioner uden rigtigt at være sikker på om det nu er rigtigt. 
Og så fremviser den også hvor svært det kan være at miste nogen, eller stå i uvisheden. 
Jeg vil linke til min anmeldelse på bogen, så kan i læse mere om det der. Men helt klart en bog jeg kun kan anbefale. 

2. Anden bog på min top ti er - Tag mig med. Skrevet af forfatteren Pernille Kim Vørs. - Tag mig med er tredje bog i hendes grænseløs serie, som virkelig også er en serie der har taget mig med storm.
Pernille skriver erotiske bøger, men der ligger også mere i hendes bøger end sex, hendes bøger handler egentlig også lidt om at de her personer hun skriver om har hver deres traumer, problemer, og tillid´s problemer, som de arbejder sig igennem sammen. 
Jeg er hvert fald stor fan af hendes bøger, og Tag mig med er nok en af mine favoritter i grænseløs serien, og jeg glæder mig virkelig til en fortsættelse på den. 

3. Wait for you #3, hold om mig. Som er skrevet af Jennifer L Armentrout, - Denne forfatter har skrevet en utroligt god og romantisk serie, som jeg virkelig er faldet pladask for, dog sagde tredje bog mig bare noget mere. 
Alle bøgerne er super søde og romantiske, men har også en rå kant så det hele ikke bliver for sødt. Men tredje bog viste det bare meget mere frem end i de første to, og det fangede mig virkelig, og det gjorde at det blev en af de bedste bøger jeg har læst i 2018. 

4. Ravnenes Hvisken #3, skrevet af Malene Sølvsten. - Hvor meget behøver jeg lige sige? Mange af jer der læser med her på bloggen har nok allerede selv læst denne her populære serie, og selv elsket den. 
Jeg var hvert fald helt fanget af den da jeg endelig fik begyndt på den. Men tredje bog var der bare noget ekstra over, det kan godt være det var sidste bog i serien, og det jeg selvfølgelig også trist over, men jeg fik også svar, tilfredsstillelse, og en afslutning på en utroligt fed serie! 
Jeg kan kun sige, hvis i ikke har læst denne fantastiske serie endnu så læs den, jeg tvivler på i vil fortryde det!

5. Verdensherrene #1, Opvågningen. Skrevet af Pernille Neergård, som også er hendes Debut roman, gjorde virkelig et stort indtryk på mig, og blev til en af de bedste bøger jeg faktisk har læst i år.
Hendes hovedpersoner gjorde mig virkelig nysgerrig efter mere, og det univers hun har skabt er så interessant, at jeg higer efter anden bog i serien for bare at læse mere og mere om det og finde ud af mere omkring de her to personer vi følger! 
Jeg kan seriøst virkelig kun anbefale den! 

6. Kunsten at... Elske. - Skrevet af Marie-Louise Rønning, rørte mig virkelig.
Marie-Louise´s tidligere bøger Skaberens våben bøgerne er jeg vild med, og jeg glæder mig virkelig til tredje bog i den serie.
Men hun har nu skrevet denne her Y/A bog, om det at lære at elske sig selv i en ung alder, og jeg må sige det var altså en virkelig smuk bog, som jeg virkelig ikke kan andet at sige end at læs den hvis i er til denne genre, den skuffede hvert fald ikke mig. 
Jeg håber Marie-Louise vil skrive mere i denne genre også, for det har hun virkelig klaret godt! 

7. Rød dronning #4, Tordenkrig. - Denne fantastiske serie er skrevet af Victoria Aveyard, og det virkelig en serie jeg ser frem til at genlæse igen og igen.
Jeg var vild med alle fire bøger, men den fjerde bog havde noget ekstra over sig og der var virkelig gang i den hele tiden, og jeg var fanget af det hele der skete i løbet af denne krig om bedre rettigheder for de røde, og få væltet adlen så de røde ikke længere skulle leve som slaver. 
Jeg håber på at se mere fra denne forfatter på et tidspunkt, for hun har virkelig efter min mening fået skabt en fangende og interessant serie. 

8. Når ingen høre dig skrige, skrevet af Stephanie Perkins, også forfatteren til den populære bog Anna og det franske kys. 
Det er den første bog jeg har læst af denne forfatter, og hun imponerede mig alligevel en del, og jeg skal også have læst hendes andre bøger.
Når ingen høre dig skrige, holdt mig virkelig fanget fra første kapitel af, og jeg gættede på intet tidspunkt hvem morderen egentlig var i løbet af bogen, hvilket var en af de mest positive ting ved bogen!
Så er du til lidt gys og drama, så vil jeg klart anbefale denne her.

9. Næst sidste bog på min liste blev optaget af - Spellslinger #1, af Sebastien De Castell. - 
Dette er en bog der tog fusen på mig, jeg havde virkelig ikke forventet så komisk en bog, da jeg læste om den fik jeg en lidt mere seriøs fornemmelse, men da jeg gik igang med den, var det virkelig det stik modsatte, hvilket faktisk var fedt nok.
Dette er en anderledes fantasy bog, og jeg kan virkelig ikke sammenligne den med noget andet jeg har læst før.

10. Sidste bog på min top ti går til - Det Glitrende Hof #3, Smaragdhavet. Skrevet af Richelle Mead. - Dette er en serie på tre bøger, men de kan alle læses uafhængig af hinanden.
Da jeg først begyndte på denne serie, blev jeg fanget af en speciel person, også selv om det ikke var første bogs hovedperson. 
Tamsin fangede mig virkelig, og igennem de første to bøger så jeg en stædighed og higen fra hende der gjorde jeg bare blev fanget med det samme af hendes fortælling da jeg fik fingrene i tredje bog, og den skuffede virkelig heller ikke!Dette var så min top ti, jeg håber i måske selv kan få noget inspiration ud af den, men jeg vil dog alligevel sige tak for at læse med! 
Godt Nytår, og god læselyst. :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ikke flere indlæg på denne blog, følg den nye!

Sidste indlæg, følg den nye blog!  Titlen her siger jo lidt sig selv. Dette kommer til at være mit sidste indlæg på denne blog.  Grun...